Опис
Виробництво розчесаного шен пуеру (Є Шен)
Розчесаний шен пуер (Є Шен Пуер) виробляють з листя, зібраного з сировини старих дикорослих пуерних дерев. Вони так названі, оскільки ростуть поза чайними плантаціями, в оточенні інших дерев. Збирають велике листя. Після чого листю дають час підв’ялиться, і за допомогою спеціальної дощечки-гребеня прочісують, випрямляючи і паралельно пошкоджуючи лист, даючи вихід соку. Цим же починається процес ферментації. Листя викладають на бамбукові столи й залишають на деякий час, після чого або ж пресують у млинці, або ж висушують і продають розсипом.
Розчесаний шен пуер як заварювати
Як і для інших шен пуерів, Е Шен Ча потрібно заварювати якісною очищеною водою, температурою не вище 90 градусів. Через розмір листя найкращим посудом для заварювання буде чайна колба, але якщо у вас є гайвань або чайник за розміром, сміливо беріть їх. Для посуду об’ємом 180-220 мл 5-7 грам заварки буде цілком достатньо. Заварюйте акуратно, не обпікаючи листя гарячою водою, і не перезаварюйте, інакше з’явиться гіркота, 8 секунд спочатку буде достатньо, поступово збільшуючи час на пару секунд.
Смак і аромат Є Шен пуеру
Розчесаний Шен Пуер має квітково-трав’янистий аромат, можна вловити фруктові ноти. Колір настою золотисто-жовтий, без муті. Смак пуеру стриманий, але досить виразний з легкою гіркуватістю, звичною для шен пуерів, за умови правильного заварювання вона буде тільки на тлі і післясмаку, але ніяк не на першому плані. Шен має смак сушених яблук, квітів.
Дикорослий чай Є Шен Пуер з перших проливів дарує вам весь свій спектр смаків і ароматів. Це не той чай, з яким потрібно сидіти і вишукувати, немов слідопит, всі його грані і тонкощі. Ні, він простіший, і цим він до себе і притягує. Він підійде кожному, незалежно від того, пили ви раніше шени чи є їхнім завзятим любителем. Він постарається сподобатися кожному.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.