Опис
Виробництво шен пуеру Коси Да Ху Шан
Для створення шен пуеру Коси Да Ху Шан збирають флеш із трьох-чотирьох великих листків і чайної бруньки. Зібравши сировину, їй дають час на підв’ялювання упродовж кількох годин, потім, на спеціальних бамбукових дощечках, за допомогою дерев’яної дощечки, листя, приминаючи, випрямляють, деформуючи його, і дають початок процесу ферментації. По закінченню ферментації майстер вправними рухами скручує кілька готових флешів у форму косички, і відправляє їх на просушку.
Як заварювати Да Ху Шан
Як і для інших шен пуерів, потрібно контролювати температуру і якість води. Пам’ятайте, Да Ху Шан ніжний представник шен пуерів, і дати йому можливість виділити гіркоту і терпкість при неправильному заварюванні досить легко. Температура води не повинна перевищувати 85-95 градусів. Не дивлячись на свою ніжність, Да Ху Шан довгограючий шен, не варто переборщувати з кількістю косичок для однієї заварки, вистачить і 3-5 штучок. Заварюючи, з початку, протягом 7-10 с, з кожним новим проливом підвищуйте час заварки на 1-2 секунди. Кращим буде заварювання в ісинському чайнику.
Смак і аромат косичок шен пуеру
Щодо якостей Да Ху Шан. Колір настою від яскраво-жовтого до темно-жовтого. Зверніть увагу на присутність у настої дрібних волосків чайної бруньки, це показник того, що виробник використовував якісну сировину. Аромат, у сухому вигляді, має копченість фруктового дерева, у завареному вигляді – яскравий аромат чорносливу, тютюнові ноти. У смаку присутні ноти сухофруктів, копченого чорносливу, яблучної сушки.
Обов’язково ознайомтеся з цим незвичайним чаєм, навіть якщо ви далекі від дружби з шен пуерами. Ми впевнені, він залишить пам’ять про свій смак ще на дуже довгий час.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.