Опис
Бай Му Дань, він же Біла Півонія – китайський білий чай, батьківщина якого повіт Фудін, провінція Фуцзянь. Біла Півонія належить до слабоферментованих чаїв, адже одразу ж після збору він проходить легку ферментацію та висушується під сонячними променями і йде на продаж.
Виробництво білого чаю Бай Му Дань
Починається збір чайного листя ранньою весною з середини березня і до середини квітня. З куща зриваються два листочки, які ще повністю не розкрилися і чайна брунька. У жодному разі листя не має бути пошкодженим, для білої півонії йдуть тільки рівні цілі листочки. Після збору листя зсипають у невеликі купки і залишають під сонцем на 20-40 годин. Під час сушіння білий чай Бай Му Дань дуже повільно і поступово нагрівається, і набуває своєї легкої ферментації. Після проходить фінальна сушка, але вже в приміщенні, і Біла Півонія йде на продаж.
Як заварювати білий чай Бай Му Дань
Кращим для заварки білої півонії підходить гайвань об’ємом 150-200 мл. Кількість чаю на такий об’єм становить 8-10 грам. Вода для заварки має бути м’якою, температурою не вище 85 градусів, оскільки чай дуже ніжний, і занадто гаряча вода просто вб’є весь смак чаю. Не потрібно перетримувати заварку, вона має бути швидкою. Так само підходить для заварки і чайна колба.
Смак і аромат китайського чаю Бай Му Дань
Оскільки Біла Півонія – ранній весняний чай, він має дуже ніжний і м’який смак. Настій світло-золотий, при міцнішій заварці йде в жовтизну. У смаку можуть відчуватися легкі квіткові нотки, дуже сильний фруктовий смак з ніжним, ледве солодкуватим післясмаком.
Корисні властивості білого чаю Бай Му Дань
Біла Півонія надзвичайно корисний чай. У своєму складі він має велику кількість вітаміну С, В1 і вітаміну Р. Біла Півонія нормалізує роботу травної системи, зміцнює імунітет, дуже добре впливає на серцево-судинну систему. Однак, було помічено, що Бай Му Дань сприяє зниженню ваги і гальмує процес старіння шкіри.
Цікаві факти
Свою назву китайський білий чай Білий Піон отримав через схожість сировини, що готується, з квітами білої півонії.
Визначити чи якісний чай можна досить легко. По-перше, зверніть увагу на його цілісність, він не має бути поламаний, а бути максимально цілим, зберігаючи свою структуру. По-друге, придивіться до самого чайного листа, на його поверхні не повинні бути пошкодження. Лист не має бути покусаний комахами.
Трохи особистих рекомендацій
Якщо ви тільки почали знайомство з китайськими чаями, зверніть увагу саме на цей чай. Він допоможе вам краще познайомиться з усіма тонкощами білих чаїв. Так само ми б порадили вам пити білий чай Білий Піон в літню пору року. Він дуже добре освіжає і стабілізує організм під час спеки.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.