Опис
Китайський чай Да Хун Пао виробництво:
Сировину для китайського чаю Да Хун Пао Червоний Халат збирають один раз, з початку і до середини травня. У виробництво йде гілочка з чотирма, середньої величини, листками; в процесі виробництва гілочка видаляється. Після збору, сировину викладають на бамбукові таці, в провітрюваному приміщенні для підв’ялювання, таким чином, лист втрачає трохи вологи і стає більш податливим обробці. Третім етапом йде зминання чайного листа вручну або ж за допомогою барабанної машини. У процесі зминання, порушуючи цілісність листа, виділяється сік і запускається процес ферментації. У певний момент технолог зупиняє ферментацію шляхом обсмажування листа на розпечених до 250-285 градусів плитах, притискаючи лист, паралельно подовжньо скручує його і відправляє на сушку. Далі йде етап повільного підкопчення сировини в бамбукових кошиках, на вугіллі засипаному товстим шаром золи. Жар там м’який і не спалить чайний лист. Щойно копчення закінчиться, китайський чай Да Хун Пао готовий до вживання.
Як заварювати китайський чай Да Хун Пао:
Заварювати китайський чай Да Хун Пао можна в будь-якому посуді, але все ж краще буде скористатися глиняним, чи то гайвань, чи то чайник. Температура води не повинна перевищувати 95 градусів. Пам’ятайте про якість води. Не перезаваріть Да Хун Пао, достатньо спершу 7-10 секунд з подальшим, плавним збільшенням часу заварювання.
Смак і аромат чаю Да Хун Пао:
Тільки-но відкривши упаковку з цим чаєм, вам одразу ж, вдарить сильний його аромат. Його по праву називають одним із сильнопахучих чаїв. Аромат диму, легкої терпкості, сухофруктів, смажених волоських горіхів у сухому вигляді, і така ж, але м’якша палітра в завареному вигляді, з додаванням легкої солодкості. Колір настою від легкого помаранчевого до насиченого бурштинового. Смак яскравий, щільний, має ноти прянощів і ледве вловимої терпкості. Присутні ноти горіха, в окремих сортах, меду.
Чай Да Хун Пао властивості:
У складі чаю міститься величезна кількість вітамінів, мікро і макроелементів і безліч корисних сполук. У разі регулярного вживання чаю помічено поліпшення стану зубів і зміцнення ясен, поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної та кровоносної систем. Помічено омолоджувальний ефект у разі тривалого вживання чаю.
Наостанок скажемо вам так – кожен, абсолютно кожен чаєман, який поважає себе, обов’язково має спробувати китайський чай Да Хун Пао. Поважайте себе, і спробуйте чай Да Хун Пао, додайте в свою скарбничку смаків ще одну яскраву, блискучу чайну монетку.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.