Китайський чай темний улун Да Хун Пао (Великий Червоний Халат)

125.00 500.00 

Да Хун Пао, більш відомий як Великий Червоний Халат, – середньо ферментований темний улун, виготовлений у провінції Фуцзянь. За впізнаваністю і популярністю китайський Да Хун Пао стоїть поруч з таким чаєм, як Пуер, Те Гуань Інь, Сі Ху Лун Цзин. І як то кажуть, не дарма. Його смак і аромат цінуються далеко за межами Китаю. Існує міф про те, що весь Да Хун Пао, який продається нині, – це листя з шести однойменних материнських кущів. Це, звичайно ж, не так. Шести кущів просто не вистачить, щоб задовольнити апетит усіх любителів цього чаю.

Артикул: НевідомоКатегорії: ,

Опис

Китайський чай Да Хун Пао виробництво:

Сировину для китайського чаю Да Хун Пао Червоний Халат збирають один раз, з початку і до середини травня. У виробництво йде гілочка з чотирма, середньої величини, листками; в процесі виробництва гілочка видаляється. Після збору, сировину викладають на бамбукові таці, в провітрюваному приміщенні для підв’ялювання, таким чином, лист втрачає трохи вологи і стає більш податливим обробці. Третім етапом йде зминання чайного листа вручну або ж за допомогою барабанної машини. У процесі зминання, порушуючи цілісність листа, виділяється сік і запускається процес ферментації. У певний момент технолог зупиняє ферментацію шляхом обсмажування листа на розпечених до 250-285 градусів плитах, притискаючи лист, паралельно подовжньо скручує його і відправляє на сушку. Далі йде етап повільного підкопчення сировини в бамбукових кошиках, на вугіллі засипаному товстим шаром золи. Жар там м’який і не спалить чайний лист. Щойно копчення закінчиться, китайський чай Да Хун Пао готовий до вживання.

Як заварювати китайський чай Да Хун Пао:

Заварювати китайський чай Да Хун Пао можна в будь-якому посуді, але все ж краще буде скористатися глиняним, чи то гайвань, чи то чайник. Температура води не повинна перевищувати 95 градусів. Пам’ятайте про якість води. Не перезаваріть Да Хун Пао, достатньо спершу 7-10 секунд з подальшим, плавним збільшенням часу заварювання.

Смак і аромат чаю Да Хун Пао:

Тільки-но відкривши упаковку з цим чаєм, вам одразу ж, вдарить сильний його аромат. Його по праву називають одним із сильнопахучих чаїв. Аромат диму, легкої терпкості, сухофруктів, смажених волоських горіхів у сухому вигляді, і така ж, але м’якша палітра в завареному вигляді, з додаванням легкої солодкості. Колір настою від легкого помаранчевого до насиченого бурштинового. Смак яскравий, щільний, має ноти прянощів і ледве вловимої терпкості. Присутні ноти горіха, в окремих сортах, меду.

Чай Да Хун Пао властивості:

У складі чаю міститься величезна кількість вітамінів, мікро і макроелементів і безліч корисних сполук. У разі регулярного вживання чаю помічено поліпшення стану зубів і зміцнення ясен, поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної та кровоносної систем. Помічено омолоджувальний ефект у разі тривалого вживання чаю.

Наостанок скажемо вам так – кожен, абсолютно кожен чаєман, який поважає себе, обов’язково має спробувати китайський чай Да Хун Пао. Поважайте себе, і спробуйте чай Да Хун Пао, додайте в свою скарбничку смаків ще одну яскраву, блискучу чайну монетку.

Додаткова інформація

Вес

0.25г, 0.50г, 0.75г, 100г

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Китайський чай темний улун Да Хун Пао (Великий Червоний Халат)”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Чайная Белый Дракон
Білий Дракон
Чим можу бути корисним?
Зв'язатися