Опис
Білий чай Шоу Мей виробництво
Сировину для білого чаю Шоу Мей збирають наприкінці весни і влітку, з тих же кущів, що і для чаю Бай Му Дань. Відмінність тільки в тому, що для виробництва Шоу Мей береться більше листя. Обумовлено це тим, що вперше цей чай приготували в 1960-х роках, коли Китай переживав не найкращі часи, і в продаж йшло все, що можна було хоч якось пити. Багатьма роками пізніше якість сировини Шоу Мей значно поліпшили, але сама ідея готувати чай з нижнього великого листя залишилася. Так само значною відмінністю, завдяки якій білий чай Шоу Мей набув свого смаку, є своєрідний спосіб проведення ферментації. Полягає він у тому, що сировину Шоу Мей по черзі перекладають із сонця в тінь, поки вона не буде готова. Після, її злегка обсмажують, і вона готова до вживання.
Як заварювати білий чай Шоу Мей Брови Старця
Щодо посуду, переважно використовувати глиняну гайвань або ж чайник. Але і в склі, і в порцеляні, Шоу Мей теж відкриє себе дуже добре. Вода має бути м’якою, якісною, температурою не вище 85 градусів. На об’єм 200-250 мл достатньо буде 8-10 грам чаю. Не перетримуйте заварку, інакше в чаї з’явиться відчутна гіркота.
Смак і аромат білого чаю Шоу Мей
Колір настою Шоу Мей досить темний, порівняно з іншими білими чаями. Він насичений жовтий, персиковий. Смак дуже насичений, медовий. Має солодкий післясмак. Аромат сухого чаю трав’янистий, квітковий, запах малинового листя. Заварений, він трохи змінюється в бік квіткового аромату, аромату меду.
Корисні властивості чаю Шоу Мей
Шоу Мей, як і інші білі чаї, має охолоджувальний, освіжальний ефект, його краще пити в спеку. Володіє добре поміченими релаксувальними властивостями. Знижує втому, м’язові болі після важкого робочого дня. Брови старця підходять для вечірнього чаювання. Покращує роботу імунної системи, добре втамовує відчуття голоду. Має противірусні властивості. Регулярний прийом зменшує ризик виникнення хвороб серцево-судинної системи та онкозахворювань.
Трохи особистих рекомендацій
Під час чаювання зверніть увагу на аромат, що залишився в піалі (для цього краще використовувати глиняну піалу), він просто божественний. Ним потрібно насолоджуватися розмірено, не поспішаючи, вловлюючи всі тонкі деталі. Приділіть цьому трохи часу під час чайної церемонії.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.