Китайський чай Я Бао або білі пуерні бруньки

120.00 480.00 

Китайський чай Я Бао – білі бруньки пуерного дерева. Батьківщиною цього чаю є провінція Юньнань. Це дуже незвичайний, ні на що не схожий чай. Я Бао унікальний чай, як і за виглядом, так і за своїм смаком.

Опис

Виробництво китайського чаю Я Бао

Збирають Я Бао зі старих пуерних дерев, ранньою весною, відразу ж після заморозків. Ці невеликі чайні бруньки, після збору, проходять технологію приготування білого чаю. Хоча за смаком кардинально від нього відрізняється. Його розкладають на невеликих бамбукових тацях у купки і дають висохнути під променями сонця. Після цього досушують у приміщенні та готують до вживання.

Як заварювати Я Бао

Найважливіший фактор у заварюванні – це температура і якість води, зверніть на це найбільшу увагу. Чай дуже ніжний, але коробочка бруньки тверда і щоб випити такий чай, рекомендується заварювати його очищеною м’якою водою, температурою 90-95 градусів. Що ж стосується посуду, пуерні білі бруньки можна заварювати як у гайвані, так і в чайнику. Головне це температура води.

Смакові якості китайського чаю Я Бао

Оскільки Я бао це, по суті, не повністю розкрита чайна брунька, він має дуже концентрований виражений смак. Одночасно з цим він дуже м’який і ніжний. Має маслянисту структуру, а в смакових нотах можна відчути весь спектр початку весни. Тут вам і квіткові нотки, відчуваються нотки фруктів і якась солодкість, що повільно переходить у злегка кислуватий післясмак. Аромат чаю дуже сильний і легкий. Фруктовий з невеликими квітковими мотивами. Колір настою від яскраво-золотистого до жовтого. Після першого ж ковтка, ви запам’ятаєте його на все життя.

Корисні властивості чайних білих бруньок

Чайна брунька Я Бао – це неймовірне джерело різних вітамінів і амінокислот, які добре впливають на організм людини. Серед таких вітамінів можна відзначити вітаміни А, В, С, Р, Е. Крім вітамінів Я Бао багатий на фтор, цинк і калій. Після вживання такого чаю значним чином знижується рівень цукру в крові та рівень холестерину. Знижується артеріальний тиск і завдяки вітаміну С поліпшується імунна систем людини. Було помічено, що пуерні бруньки очищають організм людини від шкідливих мікробів, шлаків і токсинів. Пуерна брунька стимулює роботу сечостатевої системи і допомагає при хворобах нирок. Особливих протипоказань до цього чаю немає. Однак людям з нестабільним артеріальним тиском краще бути обережними з дозуванням цього чаю.

Особисті рекомендації

Дуже цікавим варіантом буде мікс пуерної бруньки з квітами жасмину або ж з квітами чайної троянди. Вийде сильніший за смаком і корисністю чайний напій.

 

Додаткова інформація

ВагаНевідомо
Вес

0.25г, 0.50г, 0.75г, 100г

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Китайський чай Я Бао або білі пуерні бруньки”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Чайная Белый Дракон
Білий Дракон
Чим можу бути корисним?
Зв'язатися