Опис
Виробництво зеленого чаю Молі Хуа Ча
Молі Хуа Ча жасминовий чай виробляють з високоякісного чайного листя, зібраного в середині квітня. Для виготовлення чаю з куща зривають чайну бруньку і пару молодих листочків. Далі листя викладають невеликим рівним шаром у провітрюваному приміщенні, або на вулиці в тіні. У цей час листя втрачає трохи вологи, підв’ялюється і стає податливим до подальшої обробки, після чого його прожарюють на мідних котлах, тим самим запечатуючи весь смак і аромат зеленого чаю.
Чай Молі ароматизують за допомогою додавання в нього квітів жасмину. Це відбувається у два етапи. Спочатку листя пересипають розкритими квітами жасмину і залишають їх у такому стані на тривалий час, обраний технологом. Чай вбирає всі аромати жасмину, підсумовуючи свій запах і жасминовий. На другому етапі вже видихнулі квіти видаляють, а замість них кладуть жасминові бутони, які можна буде заварювати. На цьому етапі чай готовий до вживання.
Як заварювати Молі Хуа Ча
Щоб правильно заварити Молі Хуа, вам потрібно знати кілька правил. По-перше, що зелений чай, що квіти жасмину, дуже ніжний продукт, який при неправильному заварюванні можна зіпсувати. Вода має бути чистою, без домішок, найкраще бутильованою, температурою не вище 85 градусів. По-друге, посуд для заварювання. Це може бути як гайвань (для заварювання методом пролива), так і скляний чайник (для настоювання), 5-8 грам на 200 мл об’єму буде цілком достатньо. Не перезаварюйте його, 10-15 секунд для початку буде достатньо, далі час збільшуйте.
Жасминовий чай смак і аромат
Молі Хуа Ча має дуже приємний сильний аромат. Незважаючи на присутність у чаї квітів жасмину з сильним запахом, вони не забивають природний аромат чаю, і його так само добре чутно. Колір настою світло-жовтий. Смак приємний, злегка терпкуватий, квітковий, з нотами жасмину і приємним солодким післясмаком.
Цей чай не залишить байдужим абсолютно нікого. З першого ж ковтка він перенесе вас до Китаю, де росте чай, і приємним солодким ароматом пахне жасмин.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.