Китайський зелений чай Тай Пін Хоу Куй (Ватажок мавп)

325.00 1,300.00 

Тай Пін Хоу Куй – плоский зелений чай з провінції Аньхой. Це найбільш крупнолистовий зелений чай серед усіх існуючих. Довжина листя сягає 5-9 сантиметрів. Дослівно назву чаю можна перекласти як “Ватажок мавп з повіту Тай Пін”. Чай Тай Пін Хоу Куй входить до десятки найкращих чаїв Китаю. Свою популярність він здобув ще з династії Цин, і не втрачає її досі. Тай Пін Хоу Куй – чудовий зелений чай, заслужено улюблений усіма чаєманами в Китаї і за його межами.

Опис

Виробництво Ватажок Мавп Тай Пін Хоу Куй

Вирощування канонічного Тай Пін Хоу Куй відбувається в селах Хоу Кен і Хоу Кун, на північному заході Хуаншань провінції Аньхой. Чайні плантації в цій місцевості розташовані на висоті від 350 до 700 метрів над рівнем моря. Завдяки особливостям ґрунту в цій місцевості, контрасту температур і підвищеної туманності на чайних кущах і виростає таке велике листя, а з його настою виходить дуже смачний і корисний чай. Збір Тай Пін Хоу Куй ведеться тільки 14 днів на рік, кінець березня початок квітня. Збирачі починають збирати сировину рано вранці, поки з гір ще не зійшов туман. З куща зривається ніжна чайна брунька, вкрита білим ворсом, і два великих листки, що ростуть біля неї. У Китаї цьому дали назву “Два ножі і одна піка”, завдяки формі чайного флешу. Обробку сировини проводять відразу ж після збору. Насамперед чай проходить сортування. У разі якщо серед зібраної сировини немає флеша, її не допускають до наступних процесів підготовки. Після відбору, проходить процес, який називається “вбивством зелені”, тобто прожарювання в котлах на відкритому вогні. За температури 120-130 градусів смаження триває 3-4 хвилини, і щойно листя стає м’яким, втрачає свій блиск і трохи рум’яниться по краях, смаження припиняють. У цей момент Тай Пін Хоу Куй виділяє просто божественний аромат. Далі листя перекладають на бамбукові таці і підкидають, що б остудити. Після чого, вже остигле листя, перекладають рівним шаром на сітчасту підкладку, зверху накривають такою самою сіткою і відбувається пресування чаю для надання йому остаточної форми. Фінальним етапом йде просушування листя в три етапи, зі зниженням температури від 100 до 60 градусів, після чого чай готовий до вживання.

Як заварювати зелений чай Ватажок Мавп

Найкращим варіантом для заварки такого чаю буде, звичайно ж, скляна чайна колба. По-перше, в чайній колбі ви не порушите цілісність листа, а по-друге, ви зможете спостерігати весь процес його розкриття у воді. Заварюючи Тай Пін Хоу Куй, візьміть 5 грам заварки і воду температурою 80-85 градусів, робіть проливи до повної втрати смаку, це десь 6-7 проливів, а то й більше. У жодному разі не перезаварюйте, вб’єте все корисне в чаї.

Смак і аромат чаю Тай Пін

Колір настою прозорий, злегка жовтувато-зелений. Аромат легкий, п’янкий. Відчуваються нотки орхідеї, легкий тютюновий аромат. Смак настою м’який освіжаючий, солодкуватий, з нотками квітів і меду. Можна вловити смак трави і тютюну. Чай дуже добре освіжає і тримає в тонусі організм людини.

Корисні властивості Тай Пін Хоу Куй

Ватажок Мавп дуже добре бадьорить і тонізує. Покращує розумові процеси та заспокоює при хвилюванні. Містить велику кількість катехінів – антиоксидантів, що допомагають сповільнити процеси старіння та тримати шкіру в тонусі. Загалом у складі цього чаю понад 28 корисних мінеральних сполук, магній, калій, кофеїн і навіть корисні жири. Крім підбадьорливого і тонізуючого ефектів, Ватажок мавп допомагає в поліпшенні роботи травної системи, знижує ризик появи карієсу, позбавляє від фізичної та розумової втоми. Зелений чай Тай Пін Хоу Куй купити ви зможете в нашому інтернет-магазині. Насолоджуйтеся його смаком і відчуєте на собі всі корисні властивості цього чаю.

Додаткова інформація

Вес

0.25г, 0.50г, 0.75г, 100г

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Китайський зелений чай Тай Пін Хоу Куй (Ватажок мавп)”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Чайная Белый Дракон
Білий Дракон
Чим можу бути корисним?
Зв'язатися