Китайський чорний чай Хей Ча

125.00 500.00 

Чи пили ви справжній чорний чай? Ми думаємо, що ні. Тому представляємо вашій увазі справжній китайський чорний чай, так само іменований як Хей Ча. Це далеко не те, що звично для всіх нас при згадці словосполучення “чорний чай”, це кардинально інше, зі своїм унікальним смаком і ароматом. Він почесно займає місце між китайським червоним чаєм і шу пуером. Те, що ми звикли вважати чорним чаєм, насправді червоний, за китайською класифікацією. У чому ж відмінність чорного чаю від червоного ви дізнаєтеся нижче, а дізнавшись і ознайомившись із чорним чаєм краще, придбати його ви зможете в нашому інтернет-магазині.

Артикул: НевідомоКатегорії: ,

Опис

Китайський чорний чай Хей Ча

Виробництвом чорного чаю займаються не так вже й мало провінцій, серед яких провінція Аньхой, Сичуань, Хунань, Юньнань, Гуансі і Хубей. У самому Китаї чорний чай Хей Ча дуже популярний. За кордоном він же відомий під ім’ям Темний чай, або ж Дарк Ті. У виробництві чорного чаю ви не побачите маленького ніжного листя і бруньок. Для його створення використовують велике грубе листя, навіть не видаляють живці. Процес створення дуже схожий з виробництвом Шу Пуерів, так званий “процес вологого скиртування”. При цьому ступінь ферментації чаю досягає максимальних 100%. Після закінчення ферментативного процесу чай відправляють на пресування. Паралельно з пресуванням чаю у форми йому підсаджують спори гриба Eurotium Cristatum – Цзіньхуа з китайської, золоті квіти, і відправляють на витримку. У цей час гриби починають бурхливе розмноження і поїдають чайний лист. Якщо розламати цеглину чорного чаю, можна побачити безліч золотих крапок, це і є ті самі гриби, і саме завдяки їм чорний чай Хей Ча такий корисний. Ці гриби мають антибактеріальний, антивірусний і протизапальний ефекти.

Як заварювати чорний китайський чай Хей Ча

Хей Ча, так само як і Шу Пуер, не особливо вибагливий у заварюванні чай. Усе, що потрібно для правильного заварювання, – це хороша чиста вода, температурою 90-95градусів, глиняний чайник або порцелянова гайвань, 5-7 грамів заварки і час заварювання від 10 секунд з подальшим збільшенням часу. Дотримуючись усього цього, ви отримаєте смачний, а головне корисний напій.

Чорний чай смак і аромат

Незважаючи на те, що Хей Ча схожий з Шу Пуром, він не може похвалитися таким же сильним і насиченим смаком. Колір настою бурштиново-червоний. Що стосується смаку й аромату, він унікальний, не схожий на червоний і Шу, але має легку деревність і землянистість Шу Пуеру. Чорний чай не має яскравого сильного смаку, його родзинка – це ефект і корисність.

Корисні властивості Хей Ча

Чорний чай добре розслабляє і тонізує, покращує травлення, було помічено зниження ваги при регулярному вживанні. Покращує роботу серцево-судинної та кровоносної систем. Знижує і тримає в нормі рівень цукру в крові. Виводить шлаки і токсини, видаляє шкідливий холестерин. Добре впливає на роботу мозку і розумових процесів. Має бактерицидні та знезаражувальні ефекти.

Чорний чай Хей Ча не може похвалитися унікальністю в смаку й ароматі, його не віднесеш до елітних чаїв, але величезна кількість корисних властивостей і незвичайний чайний стан після вживання робить його вартим чаєм для щоденного чаювання.

Додаткова інформація

Вес

0.25г, 0.50г, 0.75г, 100г

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Китайський чорний чай Хей Ча”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Чайная Белый Дракон
Білий Дракон
Чим можу бути корисним?
Зв'язатися