Опис
Ворсистий краб виробництво
Як і у Те Гуань Інь, Батьківщина Мао Се південь провінції Фуцзянь, повіт Аньсі. Мао Се виробляють у ті ж сезони, що й Те Гуань Інь. Технології приготування цих двох чаїв однакові, головна ж відмінність – це сорт куща. Саме завдяки присутності на листках невеликого ворсу, іменованого Бай Хао, і сферичній формі, Ворсистий Краб і отримав свою назву. Китайцям готові чаїнки нагадали маленьких крабиків. Для створення чаю використовують два-три середнього розміру листочки, іноді додають бруньку. Після збору листя проходить точнісінько такі ж технологічні етапи, що й ТГ, а саме:
- Підв’ялювання під сонцем
- Зминання листа в барабанах, що крутяться
- Обсмажування
- Скручування в тканинному мішку (саме в цей час чаїнки набувають звичного нам вигляду)
- Прогрівання в печі, сушіння
Як заварювати світлий улун Мао Се
Мао Се, як і будь-які інші світлі улуни, найкраще розкриє себе у порцеляновій гайвані. Вода для заварювання має бути чистою, без домішок, найкраще бутильована, температурою не вище 90 градусів. На об’єм посуду до 200 мл візьміть 5-7 грам сухої заварки і проливайте починаючи з 8-10 секунд, поступово збільшуючи час.
Ворсистий Краб: смак і аромат
Ось у смаку, а більше в ароматі, істотна відмінність Мао Се від Те Гуань Інь. Чай має дуже свіжий, трав’янисто-квітковий аромат. Вдихаючи його аромат можна відчути охолоджувальну свіжість. Настій Ворсистого Краба прозорий, без каламуті яскраво-зеленуватого кольору, що переходить у світло-жовтий. Смак приємний, щільний, квітково-ягідний. Вловимі ноти польових квітів, ягід. Має досить довгий приємний післясмак.
Мао Се Ворсистий Краб, стане чудовим варіантом, якщо улюблена ТГ стала потроху приїдатися. Мао Се оновить ваше сприйняття світлих улунів і подарує яскраві спогади про його смак.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.