Червоний чай Ісин Хун Ча (Ісинський червоний чай)

188.00 750.00 

Китайський червоний чай з міста-прабатька найякісніших глиняних чайників, улюблений багатьма в Китаї і обожнюваний за його межами Ісинський червоний чай, він же Ісин Хун Ча. Вирощений на плантаціях міста Ісин, провінції Цзянсу, в ідеальних умовах для вирощування чаю, Ісин Хун Ча ввібрав у себе все найкорисніше, а вмілі руки технологів перетворили листочки на дивовижно смачний і божественно ароматний червоний чай.

Артикул: НевідомоКатегорії: ,

Опис

Червоний чай Ісин Хун Ча виробництво

Червоний чай Ісин Хун Ча збирають тричі на рік: навесні, влітку і восени. Любителі цього сорту чаю відзначають, що весняний збір найсмачніший і має п’янкіший аромат.

Усе починається зі збору листя. Збирають вручну, зриваючи, так званий, флеш – чайна брунька і два молодих листочки. Починають збирати щойно з листя зійде роса і до полудня, пізніше не збирають, інакше чай вийде гірким, не ароматним і зовсім не смачним.

По закінченню збору листя проходить так званий процес зав’ялювання, вихід вологи з листа. Цей обов’язковий процес служить для підготовки листа до подальшої обробки, роблячи його м’яким і податливим. Відбувається він під сонцем або, в негоду, під навісами.

Після виходу вологи листя мнуть і скручують. Лист пошкоджують, не порушуючи його загальної цілісності, сік, що виділяється при цьому, запускає процес ферментації. Ферментуватися листя відправляють у підготовлені для цього кімнати з потрібною температурою і вологістю. Сировину складають у бамбукові кошики, накривають злегка вологою тканиною і залишають на 5-7 годин. Точний час ферментації вибирає технолог виходячи з того, наскільки ферментований чай йому потрібен.

Досягнувши потрібного відсотка ферментації, чай темніє і набуває звичного смаку та аромату. Але для того щоб закріпити смак і аромат, чай обсмажують. Обсмажування може проходити двома способами: на відкритому вогні (при цьому чай отримує димну нотку) або ж на великих напів-сферних чавунних плитах, що підігріваються газом. По закінченню обсмажування листя висушують і упаковують.

На цьому виробничий процес китайського чаю Ісин Хун Ча завершено.

Як заварювати Ісинський чай

Для заварювання червоного чаю підійде посуд будь-якого типу. Найкращими вважаються порцелянова гайвань та ісинський глиняний чайник. З відповідальністю підійдіть до вибору води, вона має бути якісною та очищеною, вода з крана не підійде. Температура води 95 градусів, 5-8 грам сухої заварки буде достатньо. Заварювати рекомендуємо методом пролива, так буде краще, але ніхто не забороняє вам заварювати його як в чашці так і по-європейськи в заварному чайнику. За підсумком ви в будь-якому разі отримаєте дуже смачний і ароматний чай.

Ісин Хун Ча смак і аромат

Щойно ви відкриєте упаковку цього чаю, вас одразу ж наповал вразить п’янко-медово-сухофруктовий аромат. При прогріванні заварки в гарячому посуді аромат посилюється, додаються легкі димні нотки.

Колір настою від червоного до світло-бурштинового. Смак чаю приємний, солодкий, можна відчути смак сухофруктів, горіхів, меду. Післясмак легкий і солодкий.

Порада від інтернет-магазину Білий Дракон: Увечері, прийшовши з роботи втомленим, заваріть собі Ісін Хун Ча, присядьте в зручне крісло і в компанії цікавої книжки або захопливого фільму просто відпочиньте. Наступного ранку ви собі скажете за це: “Дякую”

Додаткова інформація

Вес

0.25г, 0.50г, 0.75г, 100г

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Червоний чай Ісин Хун Ча (Ісинський червоний чай)”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Чайная Белый Дракон
Білий Дракон
Чим можу бути корисним?
Зв'язатися