Червоний чай Золоті язички (Дян Хун Фен Цин Гу Шу)

225.00 900.00 

Червоний чай вищого ґатунку виготовлений тільки з чайної бруньки. Перед вами червоний чай Золоті Язички. Цей чай стане вінцем будь-якого поціновувача червоного китайського чаю. Вирощені в провінції Юньнань, Золоті Язички подарують вам дуже м’який солодкий смак. Цей чай можна воістину назвати Церемоніальним, адже повірте, кинути його просто в чашку у вас рука не підніметься, настільки він прекрасний.

Артикул: НевідомоКатегорії: ,

Опис

Червоний чай Золоті язички: виробництво

Червоний чай Золоті язички, а точніше, бруньки для їхнього виробництва збирають двічі на рік: навесні і восени. Весняні бруньки дрібніші з насиченим смаком, осінні більші з сильним і яскравим ароматом. На відміну від Я Бао, так само брунькового чаю, Золоті Язички виробляють з ще не розкритих чайних бруньок.

Збір сировини неймовірно трудомісткий, відбувається виключно вручну. Оскільки в цьому чаї відсутнє листя, для виробництва 1 кг чаю потрібно понад 1000 бруньок. Технологія виробництва трохи відрізняється від звичної для червоних чаїв. Після в’ялення, яке проходить на вулиці під навісом, бруньки трохи струшують, намагаючись не сильно пошкодити ніжну чайну бруньку.

Класична ферментація червоного чаю передбачає ферментування чаю в бамбукових кошиках, щільно набитих листям. Золоті язички занадто сильно не пресують, інакше можуть пошкодити бруньку. Сировину складають у кошики, накривають вологими тканинними покривалами і відправляють у спеціальну кімнату для ферментації. Усередині кімнати підтримується певна вологість і температура, що підходить для цього сорту чаю.

По закінченню ферментації бруньки набувають золотистого кольору і приємного аромату. Залишилося тільки просмажити чай, щоб запечатати смак і аромат, що з’явилися.

Далі остаточне сушіння, фасування – і червоний чай Золоті Язички готовий, і вирушає до вас на чайний столик.

Як заварювати червоний чай

Для заварювання цього сорту чаю потрібно трохи відійти від правил заварювання червоного чаю. Золоті Язички – ніжний червоний чай, при його заварюванні потрібно бути акуратним. Візьміть порцелянову гайвань, або ж ісинський глиняний чайник об’ємом 150-200 мл. Для цього об’єму буде достатньо 6-8 грам сухої заварки. Воду візьміть якісну, очищену, краще бутильовану. Температура води не повинна перевищувати 90-95 градусів. Інтенсивність заварювання – 10-12 секунд, з поступовим збільшенням часу на 2-3с.

Смак і аромат золотих язичків

Аромат чаю солодкий, легкий, але насичений. Відчуваються аромати сушеної абрикоси, меду. Колір настою насичений, бурштиновий. Смак щільний і солодкий, з таким же солодкувато-кислим післясмаком. У смаку можна відчути курагу, мед, легку фруктово-ягідну кислинку.

Якщо після прочитаного опису червоного чаю Золоті Язички, вам не захотілося його придбати і попити – перечитайте його ще раз. Але краще не витрачайте свій час, а попийте його і ви зрозумієте, наскільки це унікальний у всіх аспектах червоний чай!

Додаткова інформація

Вес

0.25г, 0.50г, 0.75г, 100г

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Червоний чай Золоті язички (Дян Хун Фен Цин Гу Шу)”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Чайная Белый Дракон
Білий Дракон
Чим можу бути корисним?
Зв'язатися