Червоний чай Червона Кучерява Слива (Цзю Цюй Хун Мей)

188.00 750.00 

Червоний чай з батьківщини Сі Ху Лун Цзин, його виробляли майстри, які раніше спеціалізувалися на Да Хун Пао, п’янко ароматний Цзю Цюй Хун Мей, він же Червона Кучерява Слива.

Червона Кучерява Слива дуже цінується любителями червоного чаю за її сильний фруктово-ягідний аромат, насичений смак і тривалий післясмак. Якщо вам подобаються червоні чаї з сильною ароматикою, як-от Чорне Золото і Медовий Цзінь Цзюнь Мей, то Кучерява Слива вас точно зацікавить.

Артикул: НевідомоКатегорії: ,

Опис

Червона кучерява слива: Виробництво

Чайні кущі, для сорту чаю Червона Кучерява Слива, ростуть на батьківщині відомого зеленого чаю в провінції Чжецзян у районі озера Сі Ху на висоті 500-700м. Починають збирати листя з кінця квітня, початку травня і до кінця червня. Збір листя відбувається вручну, обережно зриваються другий і третій листок. Збір закінчується до полудня, у момент найпекучішого сонця чай не збирають, він буде гірким і несмачним.

У цей час у спеціальних приміщеннях листя в’ялять, розм’якшуючи лист і готуючи його до подальшої обробки. Через дві-три години листя відправляють у спеціальний барабан, де воно переминається і в нього починає виділятися сік. Далі сировину складають у бамбукові кошики та відправляють до спеціальних кімнат, де підтримується потрібна температура та рівень вологості. Тут вони будуть ферментуватися. У потрібний момент технолог відправляє листя в барабанні котли на первинне обсмажування, в яких процес ферментації зупиняється і закріплюється. Після слідує друге обсмажування, яке проводять вручну. На півсферних плитах листя обсмажують і в цей момент скручують. За підсумком лиття набуває довгастої форми. Далі найцікавіше.

Першими, хто почав робити відомий нам червоний чай Червона Кучерява Слива, були вихідці з провінції Уїшань – батьківщини Да Хун Пао. Вони вирішили додати до технології приготування червоного чаю копчення темного улуна, і результат їх дуже порадував. Копчення не було таким сильним, як у темних улунів, вони коптили трохи і обережно, і в підсумку чай набув легкого димного аромату і багаторазово посилив свій, і так не слабкий, аромат.

Після копчення чай проходить фінальну сушку, після якої упаковується і відправляється до вас на чайний стіл.

Як заварювати Цзю Цюй Хун Мей

Червоний чай один з найбільш невибагливих до заварювання чаїв, але і до нього потрібно знати кілька тонкощів. Кучерява слива добре покаже себе як у європейському стилі заварювання, так і по-китайськи з чайної дошки. Дуже універсальний чай. Воду потрібно використовувати очищену або джерельну. Температура не має бути вищою за 95 градусів. Окріп може не дати правильно розкритися смаку й аромату чаю. Порція заварки 5-7 грам. Проливами витримує трохи більше 1 л води.

Смак і аромат червоного чаю Кучерява Слива

Як уже було неодноразово сказано, цей представник червоних чаїв має дуже сильний, п’янкий аромат. Аромат стане ще сильнішим, варто тільки прогріти суху заварку в гарячому заварнику. Можна виділити явні ягідні, сухофруктові ноти. Легка копченість і аромат сливи можуть трохи нагадати аромат чорносливу. Він легкий, не нав’язливий і ледь помітний.

Смак чаю не менш потужний. Настій бурштинового, темно-червоного кольору досить насичений і міцний. Присутні ті ж ягідні та фруктові ноти, можна відчути легкий смак чорного хліба.

Він добре зігріває і тонізує. Багатий на вітаміни, мінерали та амінокислоти. Покращує роботу травлення, серцево-судинної системи, загалом покращує роботу ШКТ. За правильного заварювання і норми чинить загальнозміцнювальну дію на серцевий м’яз.

Червона Кучерява Слива чай для приємного вечірнього відпочинку. Він подарує вам смак, що запам’ятовується надовго, підніме настрій, зігріє тіло і душу, якщо за вікном негода.

Додаткова інформація

Вес

0.25г, 0.50г, 0.75г, 100г

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Червоний чай Червона Кучерява Слива (Цзю Цюй Хун Мей)”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Чайная Белый Дракон
Білий Дракон
Чим можу бути корисним?
Зв'язатися