Опис
Виробництво чая Кімун
Вперше червоний чай Кімун виробили 1875 року, і чогось кардинально нового в його створенні не було. Виготовляють Кімун з молодих листочків і однієї бруньки, і пройшовши стадії виготовлення, ми отримуємо дрібнолистовий чай. Збір сировини і обробка виконується виключно вручну, використання техніки для цього чаю вважається неприйнятним. У першій половині дня акуратно збирають листя, намагаючись не пошкодити ніжну чайну бруньку. Після збору сировину рівним шаром викладають на бамбукові таці в легкій тіні для підв’ялювання протягом 10 годин. Після листя скручують, деформують, даючи вийти соку з листа, і відправляють у прохолодне місце на ферментацію протягом двох діб. У цей час чай набуває свого смаку, і фінальна стадія закріплення смаку і виділення аромату відбувається під час його обсмажування на відкритому вогні. І вже після обсмажування чаю дають трохи відпочити, пакують і відправляють вам за чайний столик.
Як заварювати червоний чай Кімун
Заварювати Кімун, як і інші китайські червоні чаї, рекомендується в ісинському чайнику, або ж у гайвані з товстими стінками. Таким чином, чай зможе правильно заваритися, і не охолоне, зберігаючи і поступово відкриваючи нові смакові ноти. Воду для заварки візьміть м’яку, без домішок, бажано бутильовану температурою 95 градусів. настоюйте недовго, 5-7 секунд з подальшим збільшенням часу. Кімун досить міцний чай, і зайве довге настоювання буде тільки на шкоду.
Червоний чай Кімун смак і аромат
Колір настою при першому заварюванні бурштиновий, поступово переходить у темно-коричневий. Що стосується смаку й аромату. Аромат досить цікавий. Аромат меду, сухофруктів плавно переходять у смак, поступово додаючи соснові, смак абрикосової сушки. Не бійтеся міцності напою, незабаром ця міцність перетворитися на приємну солодкість. Ковток за ковтком ви все більше і більше полюбите китайський Кімун, і вже не зможете відірватися від його п’янкого, гіпнотизуючого смаку й аромату.
Пийте тільки правильний китайський чай, насолоджуйтеся ним, і щойно піала з чаєм торкнеться ваших губ, ваше життя вже не буде колишнім.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.