Опис
Виробництво жовтого чаю
Жовтий Чай Хо Шань Хуан Я росте на горі Хошань, провінції Аньхой. Жовтий чай належить до слабо ферментованих чаїв і займає нішу між зеленим і білим чаєм. Збирають його раз на рік, навесні, зривають ледь розкриту бруньку і один-два маленьких листочки. Після стандартної, для всіх чаїв, процедури підв’ялювання, чайний лист проходить двоетапне просмажування на дров’яній плиті, спершу при температурі 120 градусів, потім знижують до 60. Обсмажену сировину загортають у спеціальний, так званий, гігроскопічний папір, в якому відбувається процес, іменований “жовтим томлінням”. Він триває близько двох днів. Ферментація відбувається з виділенням тепла, і щоб дотриматися правильної технології, листя періодично перемішують. Саме цей процес задає основний смак і аромат чаю. По закінченню двох діб чай готовий до вживання.
Як заварювати жовтий чай
Прекрасним варіантом для заварювання жовтого чаю буде порцелянова гайвань. У ній чай максимально сильно розкриє свій вишуканий аромат. Хо Шань ніжний чай, і при неправильному заварюванні його легко зіпсувати. Беріть тільки якісну чисту воду температурою не вище 85 градусів. 5-7 грам чаю заварюйте протягом 7-10 секунд з першого проливу, поступово збільшуючи час на пару секунд.
Смак і аромат жовтого чаю
Букет ароматів жовтого чаю рясніє безліччю нот. Чай ніжний, аромат тонкий, вловимі квіткові та фруктові нотки. Настій яскраво-жовтого кольору, прозорий і без каламуті. Смак м’який, рівний, солодкуватий з приємним квітковим післясмаком.
Жовтий чай Хо Шань Хуан Я корисні властивості
Жовтий чай має підвищену кількість вітамінів і мікроелементів. Добре заспокоює, проганяє погані думки, очищає розум. Покращує роботу травної та імунної систем. Знімає головний біль і втому очей, гарний після розумової роботи.
Хо Шань Хуан Я чай здатний заспокоїти навіть шторм на морі. Його приємно буде випити після робочого дня, в затишку, з правильними думками про новий завтрашній день…
Відгуки
Відгуків немає, поки що.