Тайваньський світлий улун Алішань

Price range: 162.50 ₴ through 650.00 ₴

Тайванський улун Алішань – один з найвідоміших світлих улунів, що вирощуються на Тайвані. Росте в горах Алі Шань, повіту Цзяї, на висоті 1500-2000 метрів. Має сильний квітковий аромат і яскравий ніжний смак. Складе гідну конкуренцію будь-якому тайванському улуну. Про цей чай кажуть: Не пив – не зрозумієш його, навіть якщо весь світ буде про нього говорити, а випивши – він не піде з твого життя ніколи.

 

Артикул: НевідомоКатегорії: ,

Опис

Тайванський чай Алішань виробництво

Чайні кущі, з яких виробляється чай Алішань, ростуть на гірському хребті з однойменною назвою. На схилах хребта зберігається ідеальний, як для світлих улунів, клімат: достатньо сонячного світла (але не палючого листя), наявність туманного покриву і прохолодна ніч. Завдяки всім цим факторам, чайний кущ може давати нові листя протягом цілого року. Існує 4 сезони збору листя: весняний, літній, осінній і зимовий. Найсмачнішими і багатими на поживні речовини вважають зимовий і весняний збори.

Для виробництва Алішань з куща зривається ще не розкрита брунька і два молодих листочки. Збирають виключно вручну, не допускаючи ніякої машинізації, це істотно вплинуло на якість листа і смак готового чаю. Після збору листя розкладають невеликим шаром, на м’якому сонці, або в тіні і дають підв’ялитися, так лист втратить трохи вологи і стане мʼяким до подальшої обробки. Далі лист проходить етап скручування. У спеціальному апараті, або ж вручну, листя мнуть, пошкоджуючи їх, даючи вихід соку, і можливість запуститися процесу ферментації. Зупиняють ферментацію в момент, коли вона досягла приблизно 50%, шляхом обсмажування листа на газових або ж дров’яних плитах. Далі листя проходять обробку парою, і скручуються в щільну тугу кульку. Завдяки цьому процесу і виходить, знайома нам форма, маленьких «камінчиків». Фінальна просушка, фасування і чай готовий до вживання.

Китайський чай Алішань як заварювати

Для правильного заварювання чаю Алішань, перш за все, подбайте про якість води. Вона повинна бути м’якою, без домішок, сміття, краще бутильована. Температура не повинна перевищувати 90 градусів. Стандартна кількість сухої заварки 5-8 грам. Заварюйте ніжно, не перенастоюючи, інакше отримаєте кислоту і гіркоту. Такого чаю ми не хочемо, правда? Почніть з 7-10 секунд, поступово збільшуючи час на пару секунд. Дотримуючись цих рекомендацій, ви повною мірою зможете розкрити смак і аромат чаю Алішань, і з задоволенням ними насолодитися.

Смак і аромат улуна Алішань

При правильному заварюванні, колір настою Алішань буде яскраво-жовтий, оливковий, медовий. В ароматі присутні яскраві ноти квітів, трав, невелика ягідність. Смак чаю приємний, без гіркоти і терпкості. У смаку відчуваються ті ж квіткові ноти, солодкість, ніжна освіжаюча нота. Чай Алішань має сильний, тривалий солодкувато-квітковий післясмак.

Чай Алішань властивості

Цей чай, як і безліч інших улунів, містить безліч корисних речовин, мінералів і елементів. Він добре знімає головний біль, має антисептичні та антибактеріальні властивості. Підвищує працездатність, корисний при розумовому навантаженні. Знімає втому, вирівнює тиск, підтримує загальний стан тіла в рівновазі.

Про цей чай можна говорити, говорити і ще раз говорити, не перестаючи, всього не розповіси. Але навіщо когось слухати, якщо можна на власному досвіді дізнатися про цей чай ближче. Так що не втрачайте ні хвилини, китайський чай улун Алішань чекає на вас!

Додаткова інформація

Вес

0.25г, 0.50г, 0.75г, 100г

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук на “Тайваньський світлий улун Алішань”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Чайная Белый Дракон
Білий Дракон
Чим можу бути корисним?
Зв'язатися