Опис
Виробництво Цюе Ше
Гороб’ячі язички виробляють здебільшого з чайної бруньки, з невеликою кількістю листя, що ледь розпустилося. Кущі вирощують у провінціях Сичуань, Аньхой і навіть у Юньнані. Але найкращою за всіма параметрами вважається сировина, зібрана в Сичуані на одній з чотирьох священних гір Китаю – горі Емейшань. Ґрунт і сприятливий клімат гори відіграють найважливішу роль у створенні смакових і ароматичних властивостей цього чаю. Зібрана сировина проходить класичну технологію виробництва зеленого чаю, з мінімальною кількістю обробки, щоб повністю зберегти все смачно-ароматне і корисне в чаї.
Як заварювати зелений чай Цюе Ше
Ніжні бруньки і листочки зеленого чаю Цюе Ше потребують обережного заварювання із суворим дотриманням деяких правил. По-перше, якість води. Вона має бути чистою, без усіляких домішок, найкраще бутильована. По-друге, температура води. Вона має бути в межах між 75 і 85 градусами. У жодному разі не більше, а про окріп забудьте, інакше отримаєте зіпсований гіркий і несмачний напій. По-третє кількість заварки і час настоювання. На об’єм до 200 мл достатньо 5-7г сухої заварки. Починаєте проливати чай з 5 секунд, поступово збільшуючи час.
Гороб’ячі язички смак і аромат
Настій зеленого чаю Цюе Ше яскраво-зелений, чистий без муті. Аромат легкий, трав’янисто-квітковий. Смак чаю приємний, тонкий, злегка солодкуватий, має квіткові, трав’яні ноти і стійкий освіжаючий післясмак.
Зелений чай Цюе Ше – чудовий представник свого виду, як для новачка, так і для поціновувача китайських чаїв.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.