Опис
Світлий Шуй Сянь технологія виробництва
Світлий Шуй Сянь – яскравий представник світлих улунів, родом з провінції Фуцзянь. Для його створення використовують 2-3 великі листки. Після збору листя проходить ретельне сортування, листя має бути максимально якісним. Навіть сама форма пресування готового чаю має на меті збереження форми і цілісності листа.
Зібравши і відсортувавши листя, йому дають час відпочити в провітрюваному приміщенні. Процес, іменований в’яленням, призначений для розм’якшення чайного листа, і готує лист до подальшої обробки. Далі в’ялений лист розминають. Руками чай обережно мнуть, не ламаючи його, тільки по краях чай трохи пошкоджується, і цього вистачає для соковиділення і запуску процесу ферментації. Листя розкладають на бамбукові підноси і відправляють ферментуватися. У кімнаті підтримується певний рівень вологості та температура. За процесом стежить технолог, і в потрібний момент відправляє чай на смаження.
Так само акуратно, намагаючись не пошкодити лист, чай обсмажують. Роблять це майже до повного видалення вологи з листа. У листі залишається менше 20% вологи. Далі чай формують у звичні нам, брикети чіткої форми і ваги. Брикет формують вручну, дбайливо, і саме така форма пресування зберігає лист. Сформовані брикети сушать, запечатують у рисовому папері та фасують у вакуумних упаковках. Вакуум так само сприяє збереженню готового чаю.
На цьому етапі виробництво світлого Шуй Сянь закінчується. Чай відправляється до покупця.
Як заварювати світлий улун
Для заварювання Шуй Сянь ми рекомендуємо використовувати гайвань або чайник об’ємом не менше ніж 200 мл. У посуді меншого об’єму чайне листя не зможе повністю розкритися і заваритися. Воду для заварювання візьміть очищену, температурою не вище 85 градусів. Чай здатний пропустити через себе близько 2 літрів води. Як для світлих улунів це досить багато. І цей критерій показує нам якість чайного листа, що використовується під час виробництва. Промийте чай теплою водою, перший пролив злийте, він не п’ється. Далі заварюйте чай 10 секунд на пролив, з подальшим збільшенням часу.
Смак і аромат світлого Шуй Сянь
Шуй Сянь дає насичений, але не міцний настій. Настій прозорий, без муті, світло-жовтого золотистого кольору. Аромат чаю рівний і сильний, більшою мірою квітковий. За смаком чай насичений, квітково-ягідний з приємним солодким післясмаком. Як у смаку, так і в ароматі чути різноманітний квітковий букет. Від ранньоквітучого бузку, до орхідеї і лугових трав.
Шуй Сянь чай для любителів вловлювати в напої тонкі переходи смакових нот. Він різноманітний і багатогранний, але водночас стабільний і незмінний. Цей чай зможе здивувати не тільки новачків, а й людей з досить великим чайним стажем.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.